Kenyérlángos baconnel
Kenyérlángos baconnel – Nincs olyan városi forgatag, vásár, fesztivál, ahol ne lenne kenyérlángos. Mindig meg is kóstoljuk. Szombat délután úgy döntöttem, megpróbálom magam elkészíteni. Íme!
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 kocka élesztő (50 g)
- 50 ml tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 50 ml víz
- 5 ml olaj
- feltét ízlés szerint: tejföl, bacon, (fok)hagyma, sajt
Elkészítés:
Egy bögrében langyosra melegítek fél bögre tejet. Nem túl melegre! Ebbe teszek egy kiskanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt, majd melegre teszem (én pl a radiátorra, egy pulcsival bebugyolálva a bögrét – és fél órát hagyom kelni.
Ha kész, összegyúrom a tészta hozzávalóit: fél kiló lisztet, 1 evőkanál cukrot, 1 evőkanál sót, 5 dl vizet, fél dl olajat és hozzáöntöm az élesztős tejet. Jó alaposan összegyúrom, majd fél órára pihenni hagyom. Egy jó nagy pokrócba bugyolálom a tálat, hogy megkeljen a tészta.
A tésztát kinyújtom, és sütőpapírral letakart tepsire teszem.
Mehet rá, amit szem-száj kíván: tejföl, bacon, hagyma, sajt.
Előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm.
Íme a végeredmény:
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2012-12-01, in Főételek and tagged kenyérlángos, kenyérlángos baconnel, kenyérlángos recept, kenyérlángos tészta, kenyérlángos tészta recept. Bookmark the permalink. Kenyérlángos baconnel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.