Csípős szecsuáni csirkemell
Csípős szecsuáni csirkemell – Egy igazán finom és pikáns kínai recepthez fordultunk péntek délután. Mi nagyon csípősen szeretjük!
Hozzávalók:
- csirkemell
- paradicsom
- vöröshagyma
- sárgarépa
- bébikukorica
- csípős (kaliforniai) paprika,
- bambuszrügy
- paradicsompüré
- szójaszósz
- citromlé
Elkészítése:
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. Fűszerezzük: só, bors, szójaszósz, az apróra vágott hagymával összesütjük.
Addig sütjük a húst, míg kifehéredik.
Majd jöhetnek a zöldségek, és a hússal együtt puhára pároljuk.
Ha pikánsan szeretjük, mehet hozzá chili(por), csípős paradicsomszósz, és egy pici citromlé.
A szecsuáni csirkét rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2012-11-30, in Főételek and tagged csípős szecsuáni csirkemell, csirke, csirkemell, szecsuáni csirke, szecsuáni csirke recept, szecsuáni csirkemell, szecsuáni csirkemell recept. Bookmark the permalink. Csípős szecsuáni csirkemell bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.