Sült pisztráng

Sült pisztráng – Ízletes lakoma, amikor már unod a csirkét és a sertést, és valami könnyed, de laktató ételre vágysz.

Hozzávalók:

  • pisztráng
  • citrom
  • halfűszer / só, kakukkfű
  • köretnek saláta vagy burgonya

 

Elkészítése:

A pisztráng sütve ízletes vacsora. Hamar elkészül és biztosan jól lakik vele mindenki!

A pisztrángot alaposan megmossuk, a külsejét és a belsejét is vízzel átöblítjük, majd fűszerezzük. Finom halfűszereket vásárolhatunk a fűszeresnél, de ne vigyük túlzásba, nehogy elvegye a finom halízt! Ha nincs ilyen fűszerünk, ajánlhatom a sót és a kakukkfüvet. Citromkarikákat használjunk, tegyünk belőlük a halba és a halra is! Köré burgonyakarikákat tehetünk, melyek ropogósra sülnek a halak mellett a sütőben.

Előmelegített sütőben negyed órát sütjük a pisztrángokat olajban, majd megfordítjuk őket óvatosan, és újabb negyed órát sütjük a másik oldalán is.

Fél óra után friss salátával, sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-09-18, in Főételek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Sült pisztráng bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.