Sült pisztráng
Sült pisztráng – Ízletes lakoma, amikor már unod a csirkét és a sertést, és valami könnyed, de laktató ételre vágysz.
Hozzávalók:
- pisztráng
- citrom
- halfűszer / só, kakukkfű
- köretnek saláta vagy burgonya
Elkészítése:
A pisztráng sütve ízletes vacsora. Hamar elkészül és biztosan jól lakik vele mindenki!
A pisztrángot alaposan megmossuk, a külsejét és a belsejét is vízzel átöblítjük, majd fűszerezzük. Finom halfűszereket vásárolhatunk a fűszeresnél, de ne vigyük túlzásba, nehogy elvegye a finom halízt! Ha nincs ilyen fűszerünk, ajánlhatom a sót és a kakukkfüvet. Citromkarikákat használjunk, tegyünk belőlük a halba és a halra is! Köré burgonyakarikákat tehetünk, melyek ropogósra sülnek a halak mellett a sütőben.
Előmelegített sütőben negyed órát sütjük a pisztrángokat olajban, majd megfordítjuk őket óvatosan, és újabb negyed órát sütjük a másik oldalán is.
Fél óra után friss salátával, sült burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2012-09-18, in Főételek and tagged citromos pisztráng recept, halétel, pisztráng, pisztráng sütés, pisztráng sütőben sütve, pisztráng sütve, sült pisztráng. Bookmark the permalink. Sült pisztráng bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.