Fóliás hús
Ha nagy baráti társaság érkezik, jól jöhet egy ilyen ötlet!
Hozzávalók (5 személyre):
- fél kilo csirkemell
- egy kilo burgonya
- kolbász
- szalonna
- sonka
- gomba
- paradicsom
- paprika
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk és karikára vágjuk. Felteszünk főni egy lábasban vizet, és puhára főzzük benne a krumplikarikákat. (Ne túl puhára, mert később párolni és sütni is fogjuk a hússal.
Közben vékony szeletekre vágjuk a csirkemellet és befűszerezzük őket (só, bors, Delikát).
Felszeleteljük a szalonnát, a kolbászt, a paradicsomot és a paprikát.
Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük róla a vizet.
Elővesszük a fóliás dobozokat, és alaposan megpakoljuk őket.
Alulra kerülnek a szalonnacsíkok.
Ezután jönnek a krumplikarikák.
Jöhet a hús!
Ezután a kolbász és a sonka.
Ne hagyjuk ki a zöldségeket sem: gomba, paradicsom, paprika!
És a tetejére még egy kis bacon.
A dobozkákat lefedjük a tetővel, és egy órára az előmelegített sütőbe tesszük őket párolásra. Aztán levesszük a tetőket, és még fél órát sütjük.
Kiváló vacsora, ebéd, ha nagy társaság érkezik.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2012-07-22, in Főételek and tagged csirkemell, fóliás hús, fóliás hús recept, gomba, hús, kolbász, paprika, paradicsom, recept, szalonna. Bookmark the permalink. Fóliás hús bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.