Sonkás palacsinta
Sonkás palacsinta – Ki mondta, hogy a palacsinta csak édesen jó? Próbálja ki sonkával! Ha marad még néhány darab, abba mehet töltelékként a túró vagy a lekvár, és kész a desszert is a finom vacsora után!
Hozzávalók:
- egy egész tojás
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- sonka
- egy késhegynyi só
Elkészítés:
Az egész tojást, a sót és a lisztet csomómentesen elkeverjük a tej felével, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a többi tejet, habverővel jól eldolgozzuk. Majd apróra vágott sonkadarabkákat dobálunk bele. A tészta kicsit sűrűbb és vastagabb kell hogy legyen, hogy ne szakadjon szét.
A palacsintasütőt jól felforrósítjuk, és kiolajozzuk. A sonkás tésztamasszát aranybarnára sütjük. Gombával, sajttal körítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2011-12-30, in Desszertek, Főételek and tagged a legfinomabb palacsinta, palacsinta, palacsinta recept, palacsinta tészta, palacsinta tészta recept, sokás palacsinta, sonkás palacsinta recept, sós palacsinta, sós palacsinták. Bookmark the permalink. Sonkás palacsinta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.