Sonkás palacsinta

sonkás palacsintaSonkás palacsinta – Ki mondta, hogy a palacsinta csak édesen jó? Próbálja ki sonkával! Ha marad még néhány darab, abba mehet töltelékként a túró vagy a lekvár, és kész a desszert is a finom vacsora után!

Hozzávalók:

  • egy egész tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • sonka
  • egy késhegynyi só

Elkészítés:

Az egész tojást, a sót és a lisztet csomómentesen elkeverjük a tej felével, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a többi tejet, habverővel jól eldolgozzuk. Majd apróra vágott sonkadarabkákat dobálunk bele. A tészta kicsit sűrűbb és vastagabb kell hogy legyen, hogy ne szakadjon szét.

A palacsintasütőt jól felforrósítjuk, és kiolajozzuk. A sonkás tésztamasszát aranybarnára sütjük. Gombával, sajttal körítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2011-12-30, in Desszertek, Főételek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Sonkás palacsinta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.