Mézes krémes

Mézes krémes – Nagymama receptje!

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 16 dkg porcukor
  • egy kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 egész tojás
  • 2 kanál olvasztott méz

Krémhez:

  • egy csomag vaníliás pudingpor
  • 3 kanál cukor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • egy ráma

Elkészítés:

25 dkg lisztet eldörzsöljük 6 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, egy kávéskanál szódabikarbónát, 2 egész tojást és kanál olvasztott mézet. Jól kidolgozzuk, és három egyenlő részre osztjuk, 20 percig pihentetjük.

Zsírozott, lisztezett tepsi aljára rányújtom, és kisütöm.

Eközben elkészítjük a krémet. Megfőzzük a vanília pudingot, kihűtjük. A vajat elkavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a vajat, majd összekeverjük a hideg pudinggal. A krémet rákenjük a lapokra és összeillesztjük. A tetejére csokit olvasztunk.

TIPP! Ha igazán halmozni akarjuk az élvezeteket, még baracklekvárt is kenhetünk a krém és a tésztalapok közé!

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2011-12-25, in Desszertek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Mézes krémes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.