Mézes krémes
Mézes krémes – Nagymama receptje!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 16 dkg porcukor
- egy kávéskanál szódabikarbóna
- 2 egész tojás
- 2 kanál olvasztott méz
Krémhez:
- egy csomag vaníliás pudingpor
- 3 kanál cukor
- 3 dl tej
- 20 dkg cukor
- egy ráma
Elkészítés:
25 dkg lisztet eldörzsöljük 6 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, egy kávéskanál szódabikarbónát, 2 egész tojást és kanál olvasztott mézet. Jól kidolgozzuk, és három egyenlő részre osztjuk, 20 percig pihentetjük.
Zsírozott, lisztezett tepsi aljára rányújtom, és kisütöm.
Eközben elkészítjük a krémet. Megfőzzük a vanília pudingot, kihűtjük. A vajat elkavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a vajat, majd összekeverjük a hideg pudinggal. A krémet rákenjük a lapokra és összeillesztjük. A tetejére csokit olvasztunk.
TIPP! Ha igazán halmozni akarjuk az élvezeteket, még baracklekvárt is kenhetünk a krém és a tésztalapok közé!
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2011-12-25, in Desszertek and tagged mézes krémes, mézes krémes elkészízése, mézes krémes képpel, mézes krémes recepet, mézes krémes sütemény, mézes krémes süti. Bookmark the permalink. Mézes krémes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.