Tejbegríz
Tejbegríz – Gyermekkorunk nagy kedvence a tejbegríz. Lehet hígabb vagy sűrűbb, összekeverhetjük a fahéjjal, vagy a széléről befelé haladva körbe-körbe kanalazzuk, míg el nem fogy az egész tányérral!
Hozzávalók:
- fél liter tej
- 6 evőkanál búzadara
- egy csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- fahéj vagy kakaópor
Elkészítés:
Egy kis lábasban felforraljuk a fél liter tejet, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a búzadarát. Minél több a tej és kevesebb a búzadara, annál hígabb tejbegrízt kapunk.
Tálakba öntjük, fahéjjal vagy kakaóporral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2011-12-20, in Desszertek and tagged tejbegríz, tejbegríz elkészítése, tejbegríz recept. Bookmark the permalink. Tejbegríz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.