Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás túrós csuszával – Ha egy igazán magyaros, ízletes és laktató vacsorára vágysz!

Hozzávalók:

  • fél kiló harcsafilé
  • csusza tészta
  • fél kiló túró
  • bacon vagy szalonna
  • egy doboz tejföl
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

Felteszünk főni egy lábasban vizet, megsózzuk, ha felforrt a víz, kifőzzük benne a tésztát.

Eközben pörkölt-alapot készítünk: egy hagymát apróra vágunk, kevés olajon üvegesre sütjük, levesszük a tűzről, így adunk hozzá egy evőkanál pirospaprikát, sót, és egy bögre vizet öntünk rá. Ebben a pörköltlében sütjük meg a kisebb darabokra vágott, sóval, borssal fűszerezett harcsaszeleteket. Ha szeretjük a pikáns ízeket, vágjunk a pörköltlébe paradicsomot és csípős paprikát. Lassú lángon, forgatva sütjük a húst. Ha megpuhultak a szeletek, kiszedjük azokat a léből, így habarjuk azt be – ha benne maradnának a harcsaszeletek a lében habarás során, összetörnének, így a művelet alatt helyezzük tányérra a szeleteket.

Habarás: egy tálba két kanál lisztet és két kanál tejfölt alaposan összekeverünk, kevés hidegvizet öntünk rá, majd a forró pörköltléből is adunk hozzá, alaposan elkeverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett beleöntjük a pörköltlébe, megrottyantjuk.

Eközben figyeljünk a tésztára is, nehogy túlfőzzük!

A tésztát leszűrjük. Bacont vagy szalonnát pirítunk, ezzel óvatosan összekavarjuk a főtt tésztát és a túrót.

A túrós-baconos-(szalonnás) tésztát a harcsaszeletekkel tálaljuk, a tejfölös pörköltlével meglocsoljuk, a tésztát tejföllel ízesíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-09-05, in Főételek and tagged , , . Bookmark the permalink. Harcsapaprikás túrós csuszával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.