Tejbegríz

Tejbegríz

Tejbegríz – Gyermekkorunk nagy kedvence a tejbegríz. Lehet hígabb vagy sűrűbb, összekeverhetjük a fahéjjal, vagy a széléről befelé haladva körbe-körbe kanalazzuk, míg el nem fogy az egész tányérral!

Hozzávalók:

  • fél liter tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • egy csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj vagy kakaópor

Elkészítés:

Egy kis lábasban felforraljuk a fél liter tejet, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a búzadarát. Minél több a tej és kevesebb a búzadara, annál hígabb tejbegrízt kapunk.

Tálakba öntjük, fahéjjal vagy kakaóporral megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2011-12-20, in Desszertek and tagged , , . Bookmark the permalink. Tejbegríz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.